Lumea Româneascã

Click here to edit subtitle

Ultima fotografie a lui Hachiko, cel mai loial câine din lume

   Pe 8 martie 1935, câinele Hachiko a fost găsit mort pe o stradă din Shibuya. Fotografia de mai jos, ultima cu Hachiko, îl arată pe acesta înconjurat de familia şi prietenii stăpânului său.
Portalul rocketnews24.com publică o fotografie emoţionantă cu Hachiko, câinele din Japonia care şi-a aşteptat stăpânul să se întoarcă timp de 10 ani, într-o gară, deşi acesta murise
Hachiko, un câine din rasa Akita, i-a aparţinut unui profesor din Tokyo. În fiecare zi, câinele îşi întâmpina stăpânul la gara Shibuya, până într-o zi, în 1925, când bărbatul nu a mai sosit.

Fără să ştie că stăpânul său a murit în urma unei hemoragii craniene, Hachiko s-a întors în fiecare zi la gară, timp de 10 ani.

Povestea lui Hachiko a emoţionat întreaga lume. La început, japonezii mergeau în staţia Shibuya pentru a se întâlni cu Hachiko şi a-i da de mâncare. Apoi, povestea a ajuns şi la Hollywood, unde a inspirat un film cu Richard Gere în rolul principal.
Pe 8 martie 1935, Hachiko a fost găsit mort pe o stradă din Shibuya. Fotografia de mai sus, ultima cu Hachiko, îl arată pe acesta înconjurat de familia şi prietenii stăpânului său.

La mulţi ani după moartea lui Hachiko, o statuie reprezentându-l pe cel mai loial câine din lume a fost ridicată în apropierea gării Shibuya, devenind un popular loc de întâlnire pentru tineri.

Editor: Mihai GHEORGHIU

 


 "Prima datorie a omului este să fie drept" (Voltaire)


FORUM DE DISCUTII LIBERE

 

Google Translator

Numarul vizitatorilor nostri

 

 


Pentru accesare dati clik pe imagine!


OFERTA DE CARTE-Mihai Gheorghiu

PARTENERII NOSTRI


 

 

Advertising Disclaimer & Policies !To view click on image!


 


Cabinet stomatologic in zona Detroit!


EXCELLENT TIRES SERVICES