Lumea Româneascã

Click here to edit subtitle

                         CORUPŢIA DIN ROMÂNIA  
 

                                                                             Clubul de crimă organizată împotriva statului român


   Voi, măscăricilor din Parlament, ne-aţi adus fericirea de a fi săraci de un sfert de veac! Fericirea de a fi călcaţi în picioare de lifte străine, care vor să-şi facă statul lor în statul nostru şi ne-au cumpărat pe nimic terenurile agricole, pădurile, casele şi apele! Că aţi reuşit, şi noi sîntem vinovaţi! Ne-aţi izgonit tinerii şi părinţii peste graniţă, forţîndu-i să slugărească pentru străini, pentru ca familiile lor rămase în ţara pe care aţi confiscat-o, să aibă, chipurile, un trai mai bun! Aveţi curajul să vă daţi demisia, să restituiţi Ţării tot ce-aţi furat şi să plecaţi în bloc şi la bloc, fireşte, să trăiţi cu datorii la întreţinere, cu pîine , fasole şi cartofi, să mergeţi cu autobuzul la cea mai ieftină piaţă şi să nu ştiţi ce este concediul, pentru că salariile nu se-ajung nici pentru traiul zilnic? În loc să scadă actele voastre de corupţie, au devenit mai frecvente, mai late, mai lungi şi mai criminale! Miniştri, magistraţi, politicieni de toate culorile, oameni de afaceri, băieţi care mai de care mai „deştepţi" au fost cercetaţi şi condamnaţi în ultimii ani pentru fraude uriaşe, pentru dare şi luare de mită, pentru sabotarea economiei naţionale şi pentru spionaj în favoarea unor ţări străine... De ochii lumii, doar cîţiva au fost încarceraţi... cu „termen redus", la relaxare, prilej de auto-victimizare şi temperare a revoltei şi furiei mulţimii. La ieşirea de la zdup, din nou, trai pe vătrai, de averile lor însuşite ilegal, nimeni nu s-a atins. Gura prostimii a fost astupată. La începuturile ei, mita însemna, acolo, nişte lăzi cu vin, cutii cu whisky, caltaboşi, ţuică şi zeci de mii de euro, ca pe vremea lui Decebal Traian Remeş şi Ioan Avram Mureşan, iar acum, mita atinge miliarde de euro. Aşa s-au ridicat faimoasele cartiere rezidenţiale în România, înţesate de imense şi sfidătoare vile luxoase, aşa au devenit miliardari şmecherii şi neruşinaţii care fac politică de asuprire a propriului popor, prin evaziune, mită şi hoţie la drumul mare.

                                                   Să le fie verificate, leu cu leu, averile bogaţilor postdecembrişti!

Cîte afaceri de corupţie mîrşavă nu şi-au dat duhul şi au fost îngropate prin sertarele procurorilor ştiuţi şi neştiuţi! Cu hoţii care fură pentru a se hrăni, hoţii mărunţi, imediat îşi face justiţia treaba! Am văzut la televizor un circ grotesc, extrem de dureros, cu un amărît de boschetar, care, cu bani din cerşit, cumpărase de la un marchet o sticlă de suc şi o ciocolată, dar mai rîvnise şi la o nuga, pentru care însă nu-i ajungeau banii. Dar, fiindcă foamea îi striga cu disperare să ia şi nuga aceea, care costa doar 60 de bănuţi (deci, 0,60 lei!), pedepsitul de Dumnezeu a băgat nuga în buzunar. După ce a plătit la casă ciocolata şi sucul, a fost controlat şi i s-a găsit marea comoară furată. Alarmă de gradul zero, televiziune, poliţie, jandarmerie şi alte organe l-au expus pe nenorocit oprobriului public, l-au ridicat cu duba şi l-au dus la beci, ca să ia lumea aminte de ce va să zică furtul din avutul altuia! Pe românii care s-au împrumutat la bănci, nu ca să-şi pună plasme 3D în casele de lut sau mobilă cu telecomandă în nişte amărîte de apartamente, nici ca să-şi ţină copiii la şcoli înalte, în celebrele universităţi din vestitul Occident, ci ca să-şi opereze bolnavii sau să-şi îngroape morţii, i-aţi executat silit şi i-aţi lăsat fără case, cînd au rămas fără locurile de muncă desfiinţate tot de voi, măscăricilor! Cînd e vorba de voi, cei care aţi furat şi vîndut România, aţi luat împrumuturi fabuloase din bănci fără să le mai restituiţi, justiţia foloseşte ochiometrul, fiindcă este tot la mîna voastră! Să le fie verificate, leu cu leu, averile celor care s-au îmbogăţit după lovitura de stat din 1989, antiromânii care acţionează protejaţi de legiuitori, la rîndul lor, membri ai clubului de crimă organizată împotriva statului român. Cele mai periculoase găşti de hoţi au luat în stăpînire România şi-au împins-o în războaie străine. Dureros este că şi-au găsit susţinători în rîndul populaţiei, care îi apără cu violenţă şi prostie şi îi votează pentru un peşcheş de crîşmă.

                                                                                                                  Ce ruşine, ce nesimţire ordinară, ce sfidare grosolană a poporului pe care ar trebui să-l slujească!

„A nu fi cuprins de ruşine atunci cînd ai furat, e cea mai mare depravare", zicea Aristotel pe la anii 300 î.H. Aceşti „specialiştii" care au reconstruit dialectica hoţie-lege, nu trăiesc doar din retribuţia uriaşă de parlamentar, ba, încă, îşi mai făcură şi pensii suplimentare, ce ruşine, ce nesimţire ordinară, ce sfidare grosolană a poporului pe care ar trebui să-l slujească, nu să-l jefuiască! (Fiindcă „Patria este norodul, iară nu tagma jefuitorilor!", cum zicea Tudor din Vladimiri). Sursele lor de bani s-au înmulţit ca ploşniţele în bojdeuca săracilor, iar cînd sînt atinşi de cineva la inteligenţă pot prezenta seturi de diplome de facultăţi, masterate, doctorate, burse străine, încît e clar că, banii şi puterea le-au lungit mînile şi parşivitatea, nu le-a sporit mintea. Avari, cupizi, făţarnici, seniori ai lăcomiei de bani, distrugători a tot ce-i românesc, politicienii noştri n-au lucrat niciodată pentru popor, fiind tot timpul împotriva lui. Înhăitaţi cu străinii şi duşmanii României, urzesc şi pun la cale împotriva naţiunii, dar în folosul şi sporul nemerniciei lor. Spionează pentru străini, făcînd un titlu de glorie din asta. Cît de potrivite sînt versurile lui Adrian Păunescu pentru micimile din Parlament!:

„La muncă, derbedei, că trece anul/ Şi vin ăilalţi şi-o să vă ia ciolanul./ Făceaţi pe democraţii cei cucernici,/ [...] mamii voastre de nemernici!/ Scuipaţi-vă-ntre voi cum se cuvine/ Şi-apoi convingeţi-vă că e bine.// C-aţi luat o ţară de mai mare dragul/ Şi i-aţi distrus averile şi steagul./ S-ajungem colonia de ocară/ Care-şi va cere scuze în maghiară./ Şi, prin complicităţi cu demoni aprigi,/ Aţi desfiinţat uzine, câmpuri, fabrici"...
La muncă, derbedei!

Grafica - Ion Măldărescu    

      Marea defrisare

     Cum functioneaza mafia lemnului. Silvicultorii si-au dat mana cu politicienii si impreuna au distrus padurile Romaniei

 

    Din pacate, politicienii si oamenii care conduc si muncesc in aceste institutii sunt direct implicati in jaful din padure. Noi semnalam dezastrul, se fac dosare penale si anchete in timp ce munti intregi raman fara padure si nimeni nu nu este pedepsit.

Asta pentru ca cei care taie sunt protejati de politicieni, politisti si procurori.

Romania are acum 6.519.479 hectare de padure care acopera 27 la suta din suprafata tarii. Mai bine de jumatate a fost retroceda catre fosti proprietari. 560.000 de hectare au fost retrocedate cu incalcarea legii. In ultimii ani s-au dus adevarate lupte intre cei care, cu drept sau fara, si-au dorit o bucata de padure. Multe dintre padurile retrocedate au disparut. Peste 500.000 de hectare au fost rase de pe fata pamantului in ultimii ani, in mod ilegal.

Arges, Valea Rea. O padure retrocedata proprietarilor. Intre 2008 si 2012 aici s-a intamplat un adevarat dezastru. Actualul ministru al Padurilor a venit sa vada locul.

Lucia Varga, ministrul Padurilor: "In 2009 erau paduri aici. Si acum avem bataie de joc. Si vedeti ca la prima viitura toate astea astea o iau la vale si o iau la vale cu mal pentru ca au facut si acele drumuri nepermise, pentru ca este o panta mare unde nu era permisa taierea la ras."

Maldere de busteni au ramas pe loc in urma taierilor, iar valea pe care curge apa a fost acoperita de resturi de lemn. In total, 915 hectare sunt rase pe aceste vai. Imaginile din satelit arata cum era padurea acum 5 ani si ce avem acum.

Se stiu firmele care au taiat de aici, se stiu vinovatii, s-au facut cercetari si dosare dar nimeni nu a fost deranjat pana acum. 3 firme din zona au taiat timp de 4 ani. Si acum taie. Le-am gasit ceva mai jos la lucru. Au acte si spun ca toate taierile de aici sunt legale. Toate taierile din zona s-au facut cu acordul ocolului privat Valea Oltului - un ocol fantoma cu sediu pe Valea Oltului.

Acum, minsitrul Padurilor spune ca statul se va consititui parte vatamata si va cere daune. E drum lung insa pana cand vinovatii vor plati. Ciudat lucru este ca, pana in acest loc al dezastrului, se ajunge pe un drum facut in ultimii ani cu fonduri europene. 1.500.000 de mii de euro s-au cheltuit aici pentru ca masinile cu lemn sa coboare in bune conditii. De pe cele 915 hectare rase au coborat in ultimii ani peste 6.000 de tiruri cu lemn ilegal. Si nimeni nu s-a sesizat.

Lucia Varga, ministrul Padurilor: "Cu siguranta asta e atentat la siguranta nationala si va spun si de ce. Pentru ca aici este o zona cu protectie speciala. In aval exista baraje, in aval exista lucrari cu rol de protectie si ce s-a intamplat aici cu siguranta reprezinta un atentat la siguranta nationala."

In timp ce ministrul Padurilor se minuneaza ca aici nu mai e padure peste munte, in Valcea se taia ilegal. Am ajuns aici cu primarul comunei Boisoara, Nicolae Gheorghe. Din padure se scot lemne.

Se numeste Bulgaru Gheorghe Andrei si este unul dintre cei care taie padurea pe acesti munti. Obstea de mosneni Boisoara Gaujani e proprietarul padurii de aici. In total, 5558 de hectare. Primarul a cerut oprirea lucrarilor pentru ca, sustine el, obstea a primit aceste paduri cu incalcarea legii, iar pana la lamurirea situatiei taierile ar trebui oprite.

Sus in munte padurea se taie la ras. Iar buturugile sunt nemarcate. Semn ca aici se taie ilegal. Pe drumul de intoarcere, ne-am intalnit cu acealasi Bulgaru Andrei.

Toata zona este administrata de ocolul silvic privat Clabucet.

Ghincea Valeriu, sef Paza Ocolul Clabucet: "Nu sunt fata mare. Va spun cinstiti. Dar nici sa incalc legea, sa spun mama ce am facut. Si acolo daca sunt cioate..."

Ghincea Valeriu este seful pazei pe padurile ocolului. Recunoaste ca mai comite si nereguli, dar sustine ca in muntele pe care am filmat taierea este legala, cu toate ca arborii nu sunt marcati. A ramas ca verifica totusi zona pentru a se lamuri.

Ghincea Valeriu, sef Paza ocolul Clabucet: "Concluzionand. Eu ma duc acolo personal, am telefonul dvs, va sunt, va dau pe fax. Cand va duceti...luni dimineata... Ma duceam maine, dar sunt nas, n-am sambata sau duminica..."

Nu ne-a mai contactat.

Muntii Maramuresului au fost macelariti in ultimii 23 de ani. Mii de hectare au fost rase de pe fata pamantului. Si acum se duc lupte grele pentru acapararea unor suprafete uriase de padure. Composesoratul Borsa se lupta sa primeasca 17.000 de hectare de padure. Inca din 2004 au o hotarare definitiva si irevocabila data de judecatori pentru a intra in posesia padurii, dar pana acum nu s-a intamplat. Albu Gheorghe a fost secretarul composesoratului.

La sfarsitul anilor '90, Albu Gheorghe era bun prieten cu Mihali Matei. Albu are teancuri de case filmate in acea perioada. Impreuna filmau neregulile din padurile Maramuresului. Albu sustine acum ca totul era pentru santaj si ca Mihali facea bani din asta: "Mergea omul si scotea bon si mai taia un lemn doi pe langa si noi filmam. Pe unii pe drept pe unii pe nedrept...santaj. Santaj la el, ca eu credeam ca fac o fapta buna. Santaj era la el, ca dupa aia am aflat."

Sustine ca a fost batut de mai multe ori de cei pe care ii filma si ii santaja.

La inceputul anilor 2000, Albu Ghorghe si Mihali Matei incep lupta pentru redobandirea padurilor pe care composesoratul borsa, asociatia proprietarilor, le avea inainte de 1948. Cei doi devin in zona adevarati lideri. In 2000 blocheaza drumul national pentru a-si cere drepturile. Si cer autoritatilor padurea care a apartinut candva localnicilor.

Intr-un raport al Romilva se arata ca in ianuarie 2003 Mihali Matei a cerut comisiei locale Borsa 17.000 de hectare de padure in numele asocieatiei composesoarale Borsa. Intrucat termenul de depunere a cererilor expirase, cineva din primarie l-a ajutat sa isi inregistreze cererea pe aceeasi pozitie cu asociatia veteranilor de razboi. Incepe lupta pentru obtinerea padurii.

In cele din urma, Albu si Mihali ajung al judecatoria Ales, de unde cer 11.000 de hectare de padure.

Albu Gheorghe s-a autodenuntat acum. In scrisoarea pe care a trimis-o anchetatorilor arata ca a folosit toate tertiplurile pentru a duce in eroare instantele. In plus, pecizeaza ca incarcarile de acum ale composesoaratului Borsa de a pune mana pe 17.000 de hectare de padure se bazeaza pe un fals.

In raportul Romsilva se arata ca Asociatia lui Mihali nu avea dreptul sa ceara 17.000 de hectare de padure. Dobra Darius este angajat al Directiei Silvice Maramures, specialist in cadastru: "Composesoratul Borsa inainte de 1921 a avut 11.000 si ceva de hectare. In 1921 a venit reforma agrara si din averea composesoratului a dat la primarie 5200 de hectare. A ramas 6.000 de hectare."

In 2005, tot la Borsa, ia fiinta Composesoratul Cisla, care cere exact cat sustine Romsilva ca a avut composesoaratul inainte de 1948: 6.000 de hectare. Si le primeste pe loc. Vicepresedintele composesoratului este Dobra Darius, cel care raspunde de impartirea padurilor din Maramures.

Mihali Matei sustine ca infiintarea composesoratului condus de Dobra a fost nelegala si ca de cum a primit padurea composesoratul s-a pus pe taiat.

Pentru mai multe retrocedari ilegale Dobra Darius a fost dat afara din sistem, dar a fost repus in functie de Horj Pavel, actualul director al Directiei Silvice Maramures.

Horj Pavel a condus ani de zile padurile din Maramures, iar intre 2008 si 2012 a fost deputat. Acum s-a reintors pe la sefia padurilor. Si numele sau este legat de taieri ilegale din aceasta parte a tarii. Intr-un raport al inspectoratului teritorial silvic se arata ca Horj Pavel a luat decizii care serveau drept "paravan" pentru punerea in valoare a masei lemnoase in mod nejustificat de o firma din zona. De altfel, Horj, recunoaste ca pentru muntii ramasi fara padure nu exista pedeapsa.

Horj Pavel, director Directia Silvica Maramures: "Stiti pe cineva care a fost pedepsit? Condamnat penal, nu. Nu a fost nimeni pedepsit. Nu am cunostinta de asa ceva. Desi in ultimii ani au fost foarte multe plangeri penale. Si nimeni condamnat."

La Borsa, de ani zile se taie fara nicio lege. Si acum se taie. Din 17.000 de hectare pe care le cere, Mihali Matei a reusit sa primeasca doar 69 de hectare. Acum le taie.

I-am cerut lui Mihali Matei sa mearga in teren pentru a confirma sau nu daca padurea din care se taie ii apartine. Dar nu a vrut.

Inca din 2005, composesoratul a dat statul roman in judecata la CEDO si cere daune de peste 60 de milioane de euro.

Munti intregi au ramas fara padure in Maramures. Pe mii de hectare. La "Romania, te iubesc" am aratat de mai multe ori dezastrul de aici. In primavara acestui an ne-am intors pe Valea Tibaului, aproape de granita cu Ucraina.

Toate masinile care trec pe Valea Tibaului au numere cu "val". "Val" vine de la S.C. Valcanescu SRL, o firma care apere intr-un raport al Corpului de Control. Este mentionata aceasta firma de 40 de ori, cu un prejudiciu de sute de mii de euro. Corpul de Control face hartii, iar firma isi vede nestingherita de treaba in padure. Taie fara nicio apasare.

Am incercat sa luam legatura cu patronii acestei firme, dar angajatii s-au inchis in sediu.

In rapoartele inspectorilor silvici se arata ca multe dintre taierile ilegale din muntii Maramuresului s-au facut acordul a doua ocoale private: Borsa Alpina si ocolul silvic composesoral Viseu.

Taierile s-au intamplat in Parcul Natural Muntii Maramuresului. Am arat dezastrul de aici inca din 2011. Seful de ocol nu are habar insa despre acest dezastru, cu toate ca prejudiciul depaseste milioane de euro. Nici macar nu a auzit despre datele din acest raport.

Ioan Tiplea este seful ocolul composesoral Viseu. Conform datelor din rapoartele inspectorilor silvici si ocolul sau a produs dezastru in munti. Taieri la ras pe suprafete mai mari de 3 hectare, iar acolo unde ocolul trebuia sa faca taieri de igiena, adica sa scoata doar arborii uscati si rupti din padure, a taiat la ras.

Ocolul composesoral Viseu a dat aprobari si pentru taierile facute de SC Valcanescu. Seful de ocol spune ca a vazut la
"Romania, te iubesc"
 ca aceasta firma taie ilegal.

Si din padurea statului s-a taiat ilegal. Imediat dupa ce s-a reintors la sefia padurilor Horj Pavel a desfiintat ocolul de stat de la Borsa. Mihali Danut, seful ocolului, a intrat imediat in concediu medical. Si sta acasa, o casa mare, cu 4 etaje: "Pe probleme de stres si cand ma enervez incep sa tremur, incep sa plang si deci...ma simt foarte rau. Acum stau de vorba cu dvs dar nu-mi permite sanatatea. Dar cand o sa imi permita o sa va chem pe dvs."

Daca organele statele statului ar dori sa discute cu el l-ar gasi foarte usor acasa. Insa Directia Silvica ii cere sa predea echipamentul din dotare prin intermediul unor anunturi date la ziar. Armanent, masini...

Seful sau sustine ca pagubele produse de Mihali au fost destul de mari.

Horj Pavel, director Directia Silvica Maramures: "Au taiat 7500 de cioate anul trecut, din vara pana in iarna. Cand era sef de ocol domnul Danut Mihali. Mihali. Ilegal. Fara marcaj."

L-am anuntat Mihali Danut ce sustine seful sau despre el ... si imediat s-a facut bine si a cerut sa vorbeasca in fata camerei:

"A batut palma cu domnul Mihali Matei. Acel domn care este in spatele acelui composesorat fantoma. Cine bate palma? Domnul Horj Pavel, directorul. A batut palama cu domnul Mihali Matei...care este la composesoarat..."

Horj Pavel nu a mai vrut sa comenteze dezvaluirile fostului sau subaltern. Directia Nationala Anticoruptie cerceteaza acum ilegalitatile de la Borsa. De ani de zile se stie cine taie ilegal si unde ajunge lemnul, dar nimeni nu misca un deget.

Autoritatile statului - DNA, politie, Parchet - toti cerceteaza, dar nu ajung la nicio solutie. La dosarul anchetatorilor se afla si o intelegere care a fost semnata anul trecut inainte de campania electorala intre composesoratul lui Mihali Matei si candidatul la primaria borsa, Mihali Toader. In document, membri composesoratul se angajeaza sa il sustina pe candidat in lupta pentru primarie. Iar candidatul promite ca daca iese primar va da composesoratului 17.000 de hectare de padure.

Iar presedintele composesoratului se angajeaza sa-l improprietareasca pe viitorul primar cu minimum 2000 de hectare din cele 17.000 pe numele unor persoane din familie. In plus, ii promite si 20 la suta din daunele cerute statului roman la CEDO. Mihali Toader a iesit primar. Zile in sir l-am tot cautat. Mai mult sta la Bruxelles: "Am auzit zvonuri ca exista asa ceva si inca nu le-am vazut. Sunt curios cine...ii un fals acest document. Aveti un original. Daca exista original e contrafacut sau...pot sa citesc un pic... "

In presupusa intelegere se stabileste ca primarul sa o pastreze in functie pe actuala secretara. In intelegere, pe langa mentinerea secretarei in functie, se mai cere inlaturarea Dorinei Danci din primarie.

Autodenuntatul Albu Gheorghe detine o inregistrare de la una dintre intalnire composesoratului cu viitorul primar, inregistrare care confirma cele stabilite in angajament.

Si din padurea primariei Borsa s-a taiat ilegal. Munti intregi, fara padure raman dovada ilegalitatilor care s-au comis in acest colt de lume. O hora in care silvicultorii si-au dat mana cu politicienii si impreuna au distrus padurea. Ce se intampla aici se intampla in toata tara. Acesta este mecanismul prin care padurile au disparut.

Nimic din ce se intampla in padure nu se intampla fara acordul unor angajati ai statului. Oameni care au datoria sa pazeasca padurea au distrus-o si nimeni nu a fost pana acum pedepsit.

Oamenii acestia au savarsit un atentat la siguranta noastra a tuturor. In goana dupa averi ne fura dreptul la aer si mediu sanatos. Tocmai de aceea le-am cerut politicienilor sa introduca in lege ca furtul unor cantitati mari de padure de peste un hectar sau de peste 300 de metri cubi reprezinta un atentat la siguranta nationala.

Poate asa, intr-o buna zi cineva va plati pentru tot acest dezastru.     (Sursa: Pro TV)

Editor: Mihai GHEORGHIU

 


 "Prima datorie a omului este să fie drept" (Voltaire)


FORUM DE DISCUTII LIBERE

 

Google Translator

Numarul vizitatorilor nostri

 

 


Pentru accesare dati clik pe imagine!


OFERTA DE CARTE-Mihai Gheorghiu

PARTENERII NOSTRI


 

 

Advertising Disclaimer & Policies !To view click on image!


 


Cabinet stomatologic in zona Detroit!


EXCELLENT TIRES SERVICES